Ελληνικό Μέλι & Ούζο

Με ιστορία πάνω από 4.000 χρόνια, η Ελληνική γαστρονομία και τα μοναδικά Ελληνικά προϊόντα διατηρούν μία εξέχουσα θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Το ούζο, το τσίπουρο και το Ελληνικό μέλι ανθέων είναι μερικά από τα προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τα πιο εκλεκτά εστιατόρια μέχρι τις πιο παραδοσιακές παραθαλάσσιες ταβέρνες.

Σε αυτήν την εκδρομή μαθαίνουμε όλα τα μυστικά αυτών των μοναδικών προϊόντων, καθώς επισκεπτόμαστε παραδοσιακές μονάδες παραγωγής τους και συνομιλούμε με τους παραγωγούς τους.

Κοστος (ρωτήστε μας)

Περιλαμβάνονται:

    Όλες οι είσοδοι στους χώρους

    Όλες οι γευστικές δοκιμές

    Παραλαβή και επιστροφή σας στο ξενοδοχείο διαμονής σας

    Ημιανεξάρτητη εκδρομή

    Συνοδός γκρουπ

    Όλες οι οδικές μετακινήσεις

    Ασφάλεια αστικής ευθύνης

    Όλοι οι φόροι

Στη μονοήμερη αυτή εκδρομή μαθαίνουμε όλα τα μυστικά του Ελληνικού μελιού και oύζου.

Αρχικά «εισβάλουμε» στον μαγικό κόσμο του Ελληνικού Ούζου και Τσίπουρου. Επισκεπτόμαστε ένα τοπικό αποστακτήριο όπου μαθαίνουμε την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών αποσταγμάτων, θαυμάζοντας παράλληλα τα μοναδικά εκθέματα του μουσειακού του χώρου. Η εμπειρία μας ολοκληρώνεται με γευστική δοκιμή παραδοσιακών λικέρ και φρέσκων αποσταγμάτων ούζου και τσίπουρου, συνοδεία αγνών Ελληνικών εδεσμάτων.

Έπειτα, πεζοπορούμε για 15’ ανάμεσα σε ελαιώνες και πορτοκαλεώνες της περιοχής και καταλήγουμε σε μία παραδοσιακή μελισσοκομική μονάδα, όπου ενημερωνόμαστε από τον μελισσοκόμο της για τον τρόπο συντήρησης και τρύγου των μελισσών. Γευόμαστε τοπικές ποικιλίες μελιού και περπατάμε σε πανέμορφα ανθοστολισμένα τοπία όπου με απόλυτη ασφάλεια συναντάμε και θαυμάζουμε από κοντά τον μαγικό κόσμο των μελισσών στο φυσικό τους περιβάλλον.

    Επίσκεψη σε παραδοσιακή μονάδα μελιού και ούζου

    Εκμάθηση των μυστικών της μελισσοκομίας και της απόσταξης

    Γευστική δοκιμή αποσταγμάτων Ούζου και Τσίπουρου με τα απαραίτητα συνοδευτικά εδέσματα

    Γευσιγνωσία απολαυστικών ποικιλιών μελιού

    Καθοδηγηθείτε από έμπειρους τοπικούς συνοδούς

    Ιδανική δραστηριότητα και για οικογένειες

Σημείο συνάντησης: Το κατάλυμα που διαμένετε ή κάποιο άλλο προκαθορισμένο σημείο

Απαραίτητος Εξοπλισμός:

    Άνετα κλειστά παπούτσια (όχι σανδάλια)

    Ανοιχτόχρωμα ρούχα, μακριά βαμβακερά παντελόνια

Παρατηρήσεις:

    Ο καιρός συνήθως δεν επηρεάζει την διεξαγωγή της εκδρομής, σε περίπτωση όμως ακύρωσής της λόγω έντονων καιρικών φαινομένων θα σας προσφερθεί η δυνατότητα να διαλέξετε μεταξύ επιστροφής των χρημάτων σας ή της επιλογής εναλλακτικής ημερομηνίας.